در میان عوامل موثر در موفقیت یک وب سایت، سرعت جزو مهم ترین فاکتور ها به شمار میرود. سریع تر از آن چیزی که فکرش را کنید، کاربران از صفحات با سرعت لود پایین خارج میشوند و به سراغ سایتهایی میروند که آنها را سریع تر به خواستهشان برساند. با این وجود نیازی به نگرانی نیست چرا که ابزارها و روشهای متعددی برای افزایش سرعت سایتتان وجود دارد که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم پس با ما تا انتها همراه باشید. 😊
چرا باید سرعت وبسایت وردپرسی خود را افزایش دهیم؟
یک پنل مدیریتی کند، تاثیر مستقیم بر روی عملکرد آن میگذارد. عملکرد ضعیف این بخش زمان و کار شما را در هنگام مدیریت وب سایتتان تحت تاثیر قرار میدهد. تصور کنید که یک وب سایت فروشگاهی دارید و برای ثبت هر محصول نیاز به صرف دقایق زیادی داشتهباشید که این مطمئنا هم زمان شما و هم انرژی شما را هدر میدهد.
علاوه بر این، بازدیدکنندگان نیز منتظر لود وب سایت شما نخواهند ماند. اگر آنها به آن چیزی که میخواهند نرسند، سایت شما را ترک خواهند کرد و احتمالا هم دیگر به وب سایت شما باز نمیگردند.
برخی تحقیقات نشان دادهاند که 5 ثانیه اولیه بارگذاری سایت بیشترین تاثیر را در نرخ تبدیل دارد. همچنین این نرخ به ازای هر ثانیه انتظار بیشتر به طور میانگین 4.42 درصد کاهش مییابد، که این اصلا برای مدیران سایت خوب نیست!
همچنین بررسی ها نشان داده که کاربران سرعت لود بیشتر را به فیلم ها و انیمیشن های متعددی که برخی سایتها استفاده میکنند ترجیح میدهند. که این بر خلاف تصور برخیهاست.
در سال 2017 نیز گوگل بیان کرده است که احتمال برگشت کاربران به سایت شما با قرار گیری سرعت لود سایت بین 1 تا 3 ثانیه حدودا 32 درصد افزایش مییابد.
در ادامه روش هایی را برای افزایش سرعت وبسایت های وردپرسی بیان کردهایم. برای داشتن یک وب سایت سریع نیازی نیست همه این راه حل ها را همزمان امتحان کنید. آن ها را مطالعه کنید و با توجه به نیازتان برخی از آنها را انتخاب و اجرا کنید و از سرعت خوب سایتتان لذت ببرید.
روش های بهبود سرعت سایت وردپرسی
1 – از ارائه دهنده سرویس میزبانی خود بپرسید.
پیش از هر اقدامی توصیه میشود که از ارائه دهنده سرویس میزبانیتان درباره امکانات و سازگاری سرویس با وردپرس سوال کنید آنها میتوانند نکات و ایده هایی در مورد چگونگی افزایش سرعت وبسایت تان را به شما ارائه کنند. با این کار زمان کمتری را صرف بهینه سازی سرعت سایت وردپرسی خودتان میکنید.
چگونه میزبان ارائه دهنده سرویس میزبانی میتواند سرعت سایت شما را افزایش دهد؟
هنگامی که از یک وب سایت بازدید میکنید، در واقع شما در حال دسترسی به فایل هایی از رایانهای هستید که احتمالا صدها کیلومتر از شما فاصله دارد. آن سرور باید کار هایی مانند اجرای کد، اجرای کوئری های پایگاه داده، و ارائه فایلها را انجام دهد. هر چه سروری این کارها را سریعتر انجام دهد، سایت شما نیز با سرعت بیشتری لود میشود.
چه چیزی سرعت سرور را تعیین میکند؟
یک سرور اختصاصی سریع تر عمل میکند چرا که منابع خود را بین چند وب سایت به اشتراک نمیگذارد و این به این معناست که شما در هر ساعتی از شبانه روز عملکرد بهینه ای را از سرور خود دریافت خواهید کرد.
سرور های بزرگتر نیز قطعا سرعت بیشتری از سرور های کوچک تر دارند.
2 – یک افزونه caching مناسب نصب کنید.
یکی از متداول ترین روش های افزایش سرعت وب سایت وردپرسی نصب یک افزونه کش است. یک افزونه کش، نمای نهایی وب سایت شما را که قرار است برای بازدیدکنندگان نمایش داده شود، ذخیره میکند. این بدان معناست که وردپرس شما مجبور نیست برای هر کاربری که سایت را مشاهده میکند آن را ایجاد کند. این داده ها میتوانند شامل کدهای جاوااسکریپت، سی اس اس، اچ تی ام ال ، تصاویر، فونت ها و فایل های فلش باشند.
3 – استفاده از یک CDN شما را ناامید نخواهد کرد.
شبکه توزیع محتوا (CDN) نیز یکی دیگر از روش های مهم در افزایش سرعت سایت های وردپرسی ست. CDN وردپرس زمان لود بهتری را برای وب سایت شما صرف نظر از نوع سایتتان ارائه میدهد.
4 – به دنبال افزونه های غیرفعال یا افزونههایی که درست کار نمیکنند باشید.
یکی دیگر از روش ها بررسی عملکرد صحیح افزونههاست. برخی افزونهها و ابزار ها گاهی اوقات باعث ایجاد تاخیر در سرعت لود سایت شما میشوند و آن ها را کند میکنند.
برای انجام این تست میتوانید از افزونه Query Monitor استفاده کنید. این افزونه رایگان است و پس از نصب ، مشکلاتی که در عملکرد وب سایت شما وجود دارد را گزارش می دهد.
اگر افزونه هایی را یافتید که سرعت وب سایت شما را کند می کنند یا آن ها را حذف کنید یا سعی کنید که یک افزونه جایگزین با عملکرد بهتر برای آن پیدا کنید.
فراموش نکنید که تعداد زیاد افزونه های فعال نیز بر سرعت سایت وردپرسی شما تاثیر می گذارد.
5 – فشرده سازی تصاویر و فیلم ها
آپلود تصاویر و فیلم های حجیم باعث کاهش قابل توجه سرعت سایت شما می شود. به همین دلیل، یک راه حل دیگر برای افزایش سرعت وبسایت وردپرسی فشرده سازی فایل تصاویر و فیلم هاست.
افزونههای رایگانی مانند imagify برای کاهش خودکار ابعاد تصاویر شما وجود دارد که با آن نیازی نیست اینکار را مکررا برای هر تصویر انجام دهید. همچنین میتوانید افزونه ی WP Compress را برای بهینه سازی تصاویر امتحان کنید.
در کل، فایل های کوچک تر باعث بهبود سرعت لود سایت شما میشوند.
6 – حجم سایت وردپرس خود را فشرده کنید.
هرچه اندازه سایت شما کوچک تر باشد ، سریعتر لود میشود.
فشرده سازی GZIP میتواند حجم محتوای وبسایت شما را حدود 70 درصد کاهش دهد. یک وب سایت پس از فشرده شدم، به دلیل کاهش پهنای باند سریع تر لود میشوند.
7 – یکسان بودن دیتاسنتر سایت و پایگاه داده
چک کنید که آیا سایت وردپرس و پایگاه داده شما در یک دیتا سنتر قرار دارند یا خیر. هنگامی که در مورد میزبانی و سرور صحبت می کنید ، نزدیکی همیشه مهم است . یکسان بودن دیتا سنتر سایت و پایگاه داده ، فرآیند دریافت پست ها و کار با پایگاه داده را آسان تر و روان تر می کند و در نتیجه عملکرد وب سایت را بهینه می کند.
8 – صفحه اصلی وب سایت وردپرسی خود را بهینه کنید.
یکی دیگر از روش های بهبود سرعت سایت های وردپرسی بهینه سازی صفحه اصلی وب سایت در هنگام طراحی سایت است. سعی کنید صفحه اصلی را ساده تر و محتوای های غیرضروری و بی فایده را از آن حذف کنید.
همچنین پست ها را به صورت کامل نمایش ندهید، میتوانید تنها پاراگراف آن ها را قرار دهید و با داشتن یک دکمه به صفحه ی نوشته کاربران را به صفحهی مخصوص هر نوشته هدایت کنید. نمایش تعداد زیاد پست در یک صفحه موجب افزایش سرعت بارگذاری سایت میشود.
9 – بروزرسانی!
وردپرس خود را همیشه به روز نگه دارید. بروزرسانی هم در بحث امنیت و هم در سرعت سایت شما تاثیر دارد. همچنین افزونه ها و پوسته ی خود را نیز همیشه در آخرین نسخه نگه دارید.
جهت مشاهده روش های افزایش امنیت وب سایت وردپرسی اینجا کلیک کنید.
10 – فایل های جاوااسکریپت و CSS را کوچک کنید.
اگر وب سایت خود را با Google PageSpeed Insights و یا برخی ابزار های تست سرعت دیگر ، بررسی نمایید احتمالا هشدار هایی مبنی بر کوچک کردن فایل های جاوااسکریپت و CSS را مشاهده میکنید. این بدان معناست که شما باید فراخوانی فایل های JS و CSS را کاهش دهید تا زمان پاسخگویی سرور نیز کاهش یابد. با کاهش آن ها شما بهبود چشمگیر سرعت سایت خود را نسبت به قبل مشاهده خواهید کرد.
شما میتوانید این کار را با Breeze یا افزونههای دیگر مانند Autoptimize نیز انجام دهید. افزونهی محبوب wp rocket نیز دارای این ویژگی میباشد.
نتیجه گیری
روش هایی برای بهبود سرعت سایت وردپرسی ارائه شد که میتوانید برخی از آن ها را با توجه به نیاز خود انتخاب و امتحان کنید. اگر شما نیز روش دیگری برای بهبود سرعت سایت میدانید، حتما در قسمت نظرات آن را با ما به اشتراک بگذارید.
مرسی که تا انتهای مقاله همراه ما بودید 😊