در دنیای وب این روز ها فروشگاه های اینترنتی زیادی را شاهد هستیم ، اما برخی فروش بیشتر و بازخورد بهتری را دریافت می کنند و برخی به نتایج مطلوبی دست پیدا نمیکنند . در این مقاله قصد داریم به ویژگی های فروشگاه اینترنتی خوب بپردازیم و نکاتی ک باید در حین طراحی سایت به آن ها توجه شود را بررسی کنیم.
طبیعتا طراحی هر سایت باید با توجه یه حیطه کاری و جامعه هدفش منحصر به فرد باشد . در حال حاضر طراحی سایت های فروشگاهی ترند هایی را مانند انیمیشن ها ، پیش نمایش 360 درجه محصولات ، فیلتر های پیشرفته و جستجوی پویا ی محصولات مشاهده می کنیم .
با این حال ترند ها تجربه کاربری خوب سایت را تضمین نمی کنند . المان های خاصی وجود دارند که هر فروشگاه اینترنتی باید داشته باشد تا بتواند با بهترین ها رقابت کند .
ویژگی های فروشگاه اینترنتی خوب
در ادامه لیستی از 15 ویژگی که فروشگاه های آنلاین باید داشته باشند تا نظر خریداران را به خود جلب کنند را آورده ایم :
1 – کاربر پسند بودن
حفظ سادگی باید یکی از اهداف طراحی های خوب باشد و دستیابی به آن به معنای از دست رفتن زیبایی و ظرافت سایت نیست .
مطالعات نشان داده اند که 76 درصد از مصرف کنندگان معتقدند مهم ترین ویژگی یک وب سایت خوب ، سهولت استفاده از آن است .
هدف اصلی این است که به خریداران کمک کنیم خیلی راحت و سریع بدون اینکه پیچیدگی خاصی آن ها را از ادامه روند خرید خود منصرف کند ، به آن چیزی که میخواهند دست یابند .
فروشندگان آنلاین حدودا چند دقیقه ای ( در بدترین حالت چند ثانیه) برای ارائه محصولات خود فرصت دارند . مطمئنا بهتر است تمرکز خود را صرف ایجاد یک تجربه کاربری بهتر به کمک دسته بندی ها ، فیلتر ها و امکان مقایسه محصولات کنند .
برای اینکه سایتی کاربر پسند تر باشد ، موارد زیر را در نظر بگیرید :
- قابلیت جستجو و تکمیل خودکار به طور مثال اگر شما عبارت “خود” را سرچ کردید خود سایت به شما پیشنهاد محصولات مختلف “خودکار” ، “خودنویس” و سایر محصولاتی که موجود است را بدهد .
- نمایش کامل دسته بندی های موجود در فروشگاه و استفاده از عکس مناسب آنها جهت درک بهتر محصولات مورد نظر
و …
سایت های فروشگاهی باید تلاش کنند به جای ایجاد تجربه کاربری سرگرم کننده و مخرب ، یک فضای رقابتی ایجاد کنند .
2 – ریسپانسیو بودن سایت فروشگاهی
خرید از طریق موبایل درصد بالایی از معاملات آنلاین را شامل می شود .
با داشتن یک وب سایت ریسپانسیو ، محتوا با هر دستگاه به هر سایزی که قرار است در آن نمایش داده شود سازگار می شود تا یک تجربه ی خوب برای کاربران ایجاد کند . بسیاری از شرکت های معروف تنها با ریسپانسیو کردن سایت خود فروش خود را بسیار افزایش دادند .
اگر اطلاعاتی درباره ی سایت های ریسپانسیو ندارید میتوانید این مقاله را بخوانید .
اینکه میلیون ها صفحه محصول داشته باشید یا تنها 5 صفحه هیچ فرقی در این مورد که باید سایت شما ریسپانسیو باشد نمی کند . ایجاد یک خرید آسان و راحت از طریق موبایل برای خریداران ، فروش و رتبه ی شما را بهبود می بخشد .
3 – عکس و فیلم با وضوح بالا
در حال حاضر دیگر عکس های کم کیفیت و ساده طرفداری ندارند . خریداران میخواهند عکس هایی از زوایای مختلف و در محیط های مختلف از محصولاتی که میخواهند خریداری کنند ببینند . آنها تمایل دارند عکس ها را بزرگ نمایی کنند و بتوانند از روی عکس ها اجناس را حس کنند .
به گفته Adobe تصاویری که لود نمی شوند یا مدت زیادی طول میکشد تا لود شوند ، به طور میانگین 39 درصد موجب افت تعداد مشتریان میگردد . مطمئنا آن ها حوصله انتظار برای لود شدن تصاویر شما را نخواهند داشت.
عکس ها می فروشند نه متن ها . سایت های فروشگاهی باید برای هر محصول چندین عکس خوب و باکیفیت داشته باشند . عکس ها باید کاملا بهینه شده و با سرعت خوبی لود شوند .
4 – بخش نظرات کاربران
عموما 95 درصد از خریداران نظرات را میخوانند . و اکثرا محصولاتی را خریداری می کنند که دارای امتیاز بیشتر و نظرات بهتری باشد .
ممکن است فکر کنید که نظرات منفی قاتل فروش شما هستند . در واقع عکس آن صادق است . اغلب اوقات نظرات منفی می توانند مفید باشند . اگر محصولی فقط نظرات مثبت داشته باشد احتمالا این حس را به خریدار القا می کند که نظرات سانسور شده اند و به نوبه خود ، خریداران تصور میکنند که نظرات مثبت نیز واقعی نیستند.
5 – پیشنهادات ویژه
اکثر سایت های فروشگاهی از شیوه های مختلف مارکتینگ یا همان بازاریابی مانند ایمیل ، شبکه های اجتماعی برای اطلاع رسانی درباره ی پیشنهادات ویژه خود استفاده می کنند . وقتی خریداران متوجه شوند که شرایط ویژه ای برای خرید در نظر گرفته شده است آن ها ترغیب میشوند که خرید بیشتری انجام دهند و زمان بیشتری را صرف گشت و گذار ودیدن محصولات دیگر کنند .
اگر فروشگاه های اینترنتی از تبلیغات مداوم استفاده کنند با ارائه پیشنهادات ویژه نه تنها انگیزه خریداران را بالا می برند بلکه سئو سایت شان را نیز بهبود ببخشند.
6 – لیست علاقه مندی ها
چه چیزی بهتر از این است که خریداران موارد مورد نظر و علاقه خود را به لیست علاقه مندی هایشان بیافزایند و به احتمال زیاد بعدا هم آن ها را خریداری کنند ؟ میتوانید روی آینده حساب باز کنید . اینکار امکان برگشت مشتریان به سایت شما را نیز افزایش می دهد .
حتی گاهی این مورد موجب می شود خریداران لیست علاقه مندی های خود را با دوستان و نزدیکان خود به اشتراک بگذارند . این موجب ایجاد یک ترافیک برای سایت شما به طور رایگان و جلب راحت اعتماد مخاطبین می شود .
7 – محصولات مرتبط
صرف دیدن عبارت ” شاید این را هم دوست داشته باشید ” موجب ایجاد سروتونین می شود که موجب برانگیخته شدن حس کنجکاوی و هیجان است .
به عنوان مثال فرض کنید شما قصد یک خرید قهوه ساز را دارید و یکی از آن ها را به سبد خرید خود اضافه کرده اید ، در بخش ” شاید این ها را هم دوست داشته باشید ” به ناگاه به قهوه مورد علاقه تان و یا نوعی جدید بر میخورید ، خب این هم برای ایجاد انگیز خرید عالی ست .
حال اگر یک ترازو را ببینید که برای وزن کردن دقیق و درست کردن قهوه تان به آن نیاز داشته باشید چه ؟
همانطور که مشاهده می کنید این بخش می تواند در خرید ها معجزه کند .
همچنین میتوانید از عنوان ” کسانی که این محصول را خریداری کرده اند این را نیز پسندیدند ” نیز استفاده کنید .
8 – بخش سوالات متداول (FAQ)
خریدهای پیچیده مانند خرید ساعت های گران قیمت و یا با امکانات زیاد نیاز به اعتماد به فروشنده و اطلاعات دقیق در هنگام خرید دارند . خریداران باید اطلاعات کامل و دقیقی حتی شامل جزئی ترین موارد از محصولاتی که میخواهند بخرند داشته باشند .
در بخش اطلاعات بیشتر ، اطلاعاتی متدوالی که اعتماد ایجاد می کنند و حس خوب را به خریداران القا می کنند باید ارائه شود .
همچنین در بخش FAQ باید یک بخش راهنمایی برای رفع مشکلات احتمالی مشتریان وجود داشته باشد . خریداران اکثرا درباره ی پشتیبانی محصولات ، برگشت کالا ، و فراموشی رمز عبور و این موارد سوال می کنند .
موارد بسیاری برای بهبود عملکرد و فروش فروشگاه اینترنتی وجود دارد ، ما در این مقاله سعی کردیم برخی از مواردی که یک فروشگاه اینترنتی خوب باید دارا باشد را برای شما بیان کنیم .