info@mihanplangroup.com
021-44660422

نقشه سایت (sitemap) چیست ؟

نقشه سایت

نقشه سایت چیست ؟

نقشه سایت یک نقشه راه برای وب سایت شماست که به خزنده های موتور های جستجو کمک می کند تا  تمام محتوای سایت شما را بیابند و ایندکس کنند . همچنین نقشه ی سایت به موتور های جستجو می فهماند که کدام یک از صفحات سایت شما از بقیه مهم تر است .

شما میخواهید گوگل همه صفحات مهم وبسایت شما را جستجو کند . اما گاهی اوقات ، برخی صفحات به علت نداشتن پیوند داخلی ای که به آنها اشاره کند ، یافتنشان سخت می شود . یک نقشه سایت XML صفحات مهم یک وب سایت را لیست می کند و با وجود آن مطمئن می شویم که گوگل میتواند همه آن ها را پیدا کند و آنها را بخواند . همچنین به موتور های جستجو کمک میکند تا ساختار سایت شما را درک کنند .

چهار نوع نقشه سایت اصلی وجود دارد که میتوانید در ادامه آن ها را مشاهده کنید .

1 – نقشه ی سایت معمولی : این رایج ترین نوع است که معمولا به صورت یک نقشه سایت XML است که به صفحات مختلف وبسایت شما لینک می شود .

2 – نقشه ی سایت ویدیو : به صورت اختصاصی برای کمک به گوگل در راستای درک بهتر محتوای ویدیویی سایت شما استفاده می شود .

3 – نقشه ی سایت اخبار : به گوگل کمک می کند تا محتوایی را که مورد تایید گوگل نیوز هستند را پیدا کند .

4 – نقشه ی سایت تصاویر : به گوگل کمک میکند تا تمام تصاویری که در سایت شما میزبانی می شوند را بیابد .

چرا نقشه سایت XML حائز اهمیت است ؟

موتورهای جستجو مانند گوگل ، یاهو و بینگ از سایت مپ برای یافتن صفحات مختلف وبسایت شما استفاده میکنند .

به گفته گوگل اگر صفحات سایت به درستی به هم پیوند داده شده باشند ، معمولا خزنده های گوگل میتوانند بیشتر سایت شما را پیدا کنند . به عبارت دیگر ، شما احتمالا نیازی به نقشه سایت نخواهید داشت اما قطعا داشتن آن به سئو آسیبی نمی رساند و در مواردی بهبود دهنده آن نیز خواهد بود . پس استفاده از آن منطقی ست .

در ادامه دو مورد درباره کارایی نقشه سایت را برایتان مثال زده ایم .

به عنوان مثال ،گوگل تا حد زیادی صفحات سایت را از طریق لینک ها پیدا می کند . اگر وب سایت شما جدید است و فقط تعداد کمی بک لینک خارجی دارد ، نقشه سایت کمک بزرگی را به گوگل برای یافتن صفحات سایت شما خواهد کرد .

یا شاید شما یک سایت تجارت الکترونیکی با 5 میلیون صفحه را اداره می کنید . اگر لینک های داخلی نداشته باشید و همچنین لینک های خارجی کمی را در نظر گرفته باشید ، گوگل به سختی میتواند صفحات مختلف سایت شما را پیدا کند . این مرحله ای ست که نقشه سایت به کار می آید .

کدام صفحات باید در XML sitemap باشند ؟

sitemap

چگونه باید انتخاب کنیم که کدام صفحات را در نقشه سایت خود قرار دهیم ؟ شما باید به این فکر کنید که در هرکدام از url هایی که دارید آیا میخواهید بازدیدکنندگان آن را مشاهده کنند یا خیر . آیا میخواهید در نتایج جستجو به کابران نشان داده شوند یا خیر . اگر نمیخواهید بازدیدکنندگان تان صفحات خاصی را ببینند پس اینطور تصور میشود که نباید آن را داخل نقشه سایت قرار دهید .

اما از آنجایی که گفتیم این فقط یک راهنما برای گوگل است ، نبودن یک صفحه در نقشه سایت به معنای اینکه گوگل نیز آن را فهرست نخواهد کرد نیست . چراکه اگر گوگل بتواند با دنبال کردن لینک های سایت آن را پیدا کند ، آن را ایندکس نیز خواهد کرد . اگر واقعا نمیخواهید یک URL در نتایج جستجو نشان داده شود ، باید برچسب “noindex, follow” را به آن اضافه کنید .

noindex nofollow

پست جدید بلاگ

اگر شما در حال راه اندازی یک وبلاگ هستید احتمالا میخواهید گوگل سریعا مطالب سایت شما را پیدا کند تا مطمئن شوید مخاطبان شما  میتوانند مطالب سایت شما را در نتایج جستجو پیدا کنند . بنابراین بهتر است از همان ابتدا یک نقشه ی سایت XML ایجاد کنید . ممکن است شما هنوز محتوای کافی برای پرکردن صفحات با برچسب های مختلف نداشته باشید و این ممکن است موجب بی ارزشی مطالب و وبلاگ برای مخاطبین شود پس بهتر است در این حالت URL های برچسب ها را از نقشه سایت با استفاده از برچسبی که در قسمت قبل نیز ذکر شد “noindex, follow” ، خارج کنید .

رسانه و تصاویر

نقشه سایت جداگانه برای رسانه ها یا تصاویر عموما برای اکثر وب سایت ها ضروری نیست . چرا که تصاویر شما احتمالا در صفحات و پست های سایت شما قرار دارند و خود به خود با ایندکس شدن این صفحات ، تصاویر نیز در نقشه سایت شما قرار خواهند گرفت .

بنابراین داشتن یک نقشه سایت جداگانه برای تصاویر یا رسانه ها بی معنی خواهد بود و توصیه می کنیم سراغ آن نروید . اما استثناء در این مورد زمانی ست که تصاویر گویای حرفه ی اصلی شما باشند . به عنوان مثال ، عکاسان احتمالا مایلند یک نقشه سایت جداگانه برای تصاویر خود به گوگل نشان دهند .

چگونه سایت مپ خود را به گوگل نمایش دهیم ؟

ثبت سایت در گوگل

اگر میخواهید گوگل نقشه سایت XML شما را سریعتر پیدا کند ، شما باید آن را در Google Search Console وارد کنید . در قسمت “Sitemaps” اگر نقشه سایت شما وارد شده باشد میتوانید آنجا مشاهده اش کنید وگرنه میتوانید خودتان آن را اضافه نمایید .

برای اینکار باید مثل تصویر زیر وارد قسمت sitemaps بشید .

سایت مپ

اگر سایت مپ شما ثبت شده باشد در قسمت Submitted sitemaps میتوانید آن را مشاهده کنید وگرنه باید در قسمت Add a new sitemap آدرس نقشه ی سایت خود را وارد کنید و گزینه submit رو بزنید . تبریک گوگل نقشه سایت شما را مشاهده خواهد کرد .

بیشتر بخوانید