سئو سایت چیست ؟
سئو یا SEO ( Search Engine Optimization) به معنای بهینه سازی سایت جهت موتورهای جستجو می باشد . اگر تا به حال گشت و گذاری در دنیای موتورهای جستجو و جایگاه سایت ها در نتایج جستجو کرده باشید، یقینا این نام به گوش شما خورده است . در این مقاله سعی کردیم نگاهی کلی به سئو و مفاهیم اولیه آن بیندازیم . سئو مرتبط به بهبود عملکرد سایت در راستای افزایش احتمال دیده شدن برای جستجوهای مربوطه است . هر چه صفحات سایت شما در نتایج سرچ ها بهتر دیده شوند ، احتمال جلب توجه و جذب مشتریان احتمالی به سمت تجارت شما افزایش می یابد .
سئو چگونه عمل می کند ؟
موتورهای جستجو مانند Google و Bing اصطلاحا برای خزیدن در سایت ها از ربات ها استفاده می کنند . از یک سایت به سایت دیگر می روند . اطلاعات مربوط به هر صفحه را جمع آوری می کنند و آنها را در ایندکس یا فهرست خود قرار می دهند . در مرحله ی بعدی ، الگوریتم هایی خاص صفحات ایندکس شده را با در نظر گرفتن صدها فاکتور رتبه بندی آنالیز می کنند . تا بتوانند مشخص کنند که هر صفحه از یک مجموعه ای از صفحات با چه ترتیبی در نتایج جستجو نمایش داده شود .
فاکتور های رتبه بندی را میتوانسم نماینده ای برای تجربیات کاربری (UI) بدانیم . جدول های فاکتور های سئو ، موارد اساسی را به 6 دسته اساسی و مهم سازمان دهی می کند و به هر کدام را بر اساس اهمیت کلی آن برای سئو ، وزن اهمیت جداگانه ای میدهد . به عنوان مثال کیفیت محتوا و بررسی کلمات کلیدی فاکتور های اصلی بهینه سازی محتوا هستند . قابلیت پایش سایت (crawlability) و سازگاری با موبایل (mobile-friendliness) نیز از فاکتور دیگر و مهم معماری سایت هستند .
الگوریتم های جستجو برای نمایش صفحات مرتبط و معتبر طراحی شده اند و برای کاربران تجربه ای خوشایند از سرچ را فراهم می کنند . به همین دلیل است که همه ی ما هر وقت بخواهیم در مورد موضوعی تحقیق و جستجو کنیم اولین انتخابی که می کنیم Google است . زیرا همیشه پاسخ خوب و مناسبی را به ما ارائه می دهد .
بهینه سازی سایت و محتوای آن با در نظر گرفتن این موارد به کسب رتبه بهتر سایت شما در نتایج جستجو کمک می کند .
برخلاف امکان تبلیغات پولی گوگل ادز که برای مدتی سایت شما را در رتبه های بهتری نمایش می دهد نمیتوانید برای کسب رتبه های بهتر هزینه ای پرداخت کنید .
چرا سئو برای بازاریابی مهم است ؟
خب تا به حال تعریف اولیه ای را از سئو ارائه دادیم اما باید ببینیم چرا اینقدر این مسئله برای تجارت ما مهم است. سئو یک بخش اساسی در تجارت بازاریابی دیجیتال است چرا که کاربران هر ساله تریلیون ها جستجو انجام می دهند . که این جستجو ها غالبا با هدف یافتن اطلاعات در مورد خدمات یا محصولات مورد نیاز آن هاست . بیشتر دیده شدن و کسب رتبه های بالاتر در نتایج جستجو میتواند تاثیر بسیار اساسی در نتیجه کار و رقابت شما با هم ردیفانتان داشته باشد .
با این حال ، طی چند ساله گذشته نتایج جستجو همیشه در حال تکامل بوده تا به کاربران پاسخی بهتر و اطلاعات بیشتری بدهد .
بطور کلی سئو را میتوان بر دو نوع کلی تقسیم بندی نمود:
on-page
off-page
سئو on-page یا همان سئو داخلی شامل کلیه فعالیتهایی نظیر ایجاد محتوای صحیح و بکر ، ایجاد صحیح کلمات کلیدی و عنوان ها ، ریسپانسیو نمودن قالب سایت و … است. در واقع کلیه این کارها به نوعی جهت جلب توجه بیشتر موتورهای جستجوگر نظیر گوگل می باشد.
سئو off-page یا به عبارتی سئو خارجی سایت شامل کلیه کارهایی در خارج از محیط سایت میباشد ، که به انتشار مطالب و محتوای سایت ما کمک مینماید. مانند ایجاد بک لینک در سایتهای دیگر ، فعالیت در شبکه های مجازی و …
تحقیقات اولیه در جهت تعیین کلمات کلیدی مرتبط
کلمه کلیدی : به کلمه ای اطلاق میشود که کاربران اینترنت از طریق موتورهای جستجو و جهت یافتن مطالب و موضوعات مورد نیاز خود وارد مینمایند.که به نوعی این کلمات با کلمات کلیدی که در حین طراحی سایت و توسط ما در قالب گنجانده و پرورانده میشوند ، مرتبط میباشند.هرچند به نوعی تعاریف نسبتا متفاوتی دارند.
پس در اولین مرحله ابتدا بایستی کلمات کلیدی مرتبط با حرفه و محتوای سایتمان را بررسی کرده و مشخص نماییم. در این مسیر بایستی این کلمات از دیدگاه کاربران سنجیده و مورد بررسی قرار گیرد تا بیشترین کارآیی را داشته باشد.پیدا کردن کردن کلمات با تعداد حرف بیشتر، ساده تر و مفید تر میباشد.(مانند ” ثبت آگهی رایگان ” ) در صورتیکه کلمات با حرف کمتر، سختر و زمان بسیار بیشتری را جهت شناخته شدن نیاز دارد.(مانند” ثبت آگهی” )
استفاده از کلمات کلیدی را میتوان یکی از تکنیکهای اصلی در اصول سئو و بهینه سازی سایت و قالب در نظر گرفت که در صورتیکه تخصصی به آن نگاه نشود میتواند نتایج منفی نیز در خود داشته باشد.
اگر شما نیز نظری در رابطه با سئوی سایت و عوامل بهبود رتبه دارید با شما در قسمت کامنت ها به اشتراک بگذارید .
2 پاسخ
این مطلب بسیار جالب و آموزنده است . تشکر
از لطف شما ممنونیم